Wednesday, July 9, 2014

Resepi Samperit Chef Kamarul

Recipes


Ingredients:

  • Tepung jagung 3 cawan

  • Tepung gandum 1 cawan

  • Tepung castard 1 cawan
  • Gula kastor 1 1/2 cawan
  • Kuning telur 3 biji
  • Mentega 1 1/2 block (375 gm)
  • Esen vanila 1 tsp

Cooking Steps:

  1. Ayak tepung jagung + tepung gandum + tepung custard.
  2. Kacau mentega dan gula sebati (tak perlu kembang).
  3. Masukkan kuning telur dan esen vanilla. Kacau sebati.
  4. Masukkan campuran tepung dan uli sehingga menjadi doh yang lembut.
  5. Kemudian masukkan kedalam acuan semperit dan tekan sepanjang 2 inci diatas dulang pembakar.
  6. Bakar di dalam ketuhar pada suhu 180C selama 10-15 minit.

No comments:

Post a Comment