Monday, July 30, 2012

Info Pintu Rumah

* all the words are taken from the internet after doing researched and compilation
* this is only for future reference and for anyone that need the informations.
 
1) try contc no ni : 014-6638557 (jai)

2)

Yeow Huat Timber Door
Bdr Tek Kajang
03 8723 5605
Solid Door MD10 8 Panel Merbau B
Pintu sahaja : RM230
Pintu + Syelek/Cat + pasang + Kunci Tombol : RM450
Pintu + Syelek/Cat + pasang + Kunci Tombol + Double Dead Bolt : RM485

Solid Door MD10 8 Panel Nyatoh B
Pintu sahaja : RM400

3)
IJ kabinet & Pintu
Bandar Baru Nilai
06 799 8322
 
Solid Door MD10 8 Panel Merbau B
Pintu sahaja : RM210
Upah Syelek : RM100
Upah Cat : RM160
Upah Pasang: RM80
4)
Kedai hardware kat sebelah 7-eleven
Bandar Bukit Mahkota


Solid Door MD10 8 Panel Merbau B
Pintu sahaja : RM180
Upah Potong: RM20 (kalau kurang drp standard size)
5)
Dulu masa saya reno rumah... saya beli di Nilai..... ada satu kedai tiles... kat tepi jalan... dari sini sebelah kanan... menghala ke Sepang tu..... Ada jugak jual set kuncinyer sekali.... kemudian upah Indon pasang.... Pintu tu jenis yang ada cermin bercorak bujur panjang tengah.....

Macam-macam jenis pintu ader..... Kalau nak buat siling plaster pulak... kedai yang sama..tapi tingkat atas... murah dan ada kos penghantaran.. tak silap dalam RM 40 jer... Kemudian cari orang upah buat.... Lebih murah sikit...
6)
3 pintu bilik + 1 pintu depan + 1 pintu belakang

buat kat sini...
IJ kabinet & Pintu
Bandar Baru Nilai
06 799 8322
 
tukang kayu yg pasang pintu nie mmg perfect...
experience pasang pintu 5 thn++ sebelum tu dia nie tukang kayu..
1 pintu dia pasang dlm 1 jam.. lama juga tapi, kemas dan teliti..
puas hati dgn kerja dia..
7)
beli kat Semenyih.

Size 52" lebar x 83" Tinggi - 1+3/4 (pintu bukak 2)
Kayu merbau
Harga pintu - RM1,200
Frame pintu - RM200
Kunci - RM100
8)
Gandak Elbab boleh hubungi : 0124587836
Ada satu kedai jual pintu kat Bandar Seri Putra "Gandak Elbab" kedai deret BSN tp kat tinggkat satu..mmg berpuas hati dgn job & kualiti pintu yg diberi...harga pun murah la setakat yg saya dpt.

Harga pintu : RM 160 (gred C tapi halus mcm gred B)
Upah pasang : RM 70
Upah cat : RM 120
Kunci deadbold + pemegang : RM 50 (kat kedai hardware sy tgk kunci cam tuh dah RM115)

6 comments:

  1. Salam Ain

    Terserempak dgn blog you sedang mencari2 kedai buat pintu yg bagi harga reasonable. Tumpang tanya, kedai2 tersenarai ada yg buat pintu lipat kaca berborder kayu tak? Thanks in advance ain

    ReplyDelete
  2. Rasanya ada..tapi kene tanya sbb dorang buat custom made pintu. So I think no prob.

    ReplyDelete
  3. Saya tahun lepas guna Gandak Elbab untuk tukar pintu2 bilik di apartment di Kajang. Saya kurang berpuas hati dengan mutu kerja:
    - Pintu salah ukur kerana dia keliru antara pintu bilik no 3 dan pintu dapur walau pun saya dah ingatkan supaya jangan terkeliru
    - Dia mencadangkan supaya pintu dapur dipasang cermin kecil tetapi (sudahlah ukuran tertukar dengan pintu bilik no 3) cat pun comot terkena atas cermin dah susah nak dihilangkan kerana cat minyak
    - Bila mengguna pahat untuk memang engsel dan kunci, terdapat tanda2 pahat terbabas (boleh dikatakan kena pada semua pintu.

    ReplyDelete
  4. kene refund laa duit....and reject lah kalau salah...

    ReplyDelete
  5. I am looking for a shop to buy a metal or steel door. I live in Taman Len Sen Cheras. You assistance to find the door shop is highly appreciated.

    Diego Ariffin

    ReplyDelete
  6. Diego Ariffin TQ on your comment. I just blog this for my future reference and to share info with others.

    ReplyDelete