Source: http://after6am.blogspot.com/2011/08/biskut-snow-almond.html
SNOW ALMOND
Sumber: Kak
Wan
By : Sofea@after6am
Bahan
A
260 gm butter
150 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanila
50
gm serbuk badam
Bahan B
300 gm tepung Red Rose
50 gm tepung
kastard
50 gm susu tepung
40 gm tepung jagung
Bahan
Hiasan
Coklat masakan - cairkan cara double boiler
Sedikit breadcrumb
putih - untuk menyalut
Pukul bahan A hingga berkrim
Masukkan bahan B
dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan yg di
sukai
Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau
sehingga masak
Sejukkan biskut atas redai
Celup biskut dalam coklat
masakan yg telah di cairkan cara double boiler
Golekkan biskut ke dalam
breadcrumb
Simpan biskut dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment